Vacature Social Media Specialist                                              

Het liefst staar jij de hele dag naar je timeline, op zoek naar inspiratie voor spannende, ludieke en effectieve social media campagnes. Twitter, Facebook, Pinterest, Instagram en LinkedIn kennen voor jou geen geheimen. Bovendien weet je creativiteit en commercialiteit te combineren in jouw manier van denken. Anders gezegd: jij bent de perfecte kandidaat voor onze Vacature Social Media Specialist.

KLM, NS en Coolblue zijn organisaties die regelmatig viral gaan met hun ludieke social media campagnes. Wij zoeken voor de Vacature Social Media Specialist naar mensen die op eenzelfde manier nadenken. Mensen die dit als een ideaalbeeld zien: écht onder de aandacht komen door gebruik van social media. Je hoeft echt niet met je eerdere social media campagnes in het nieuws te zijn geweest, maar een grote passie voor social media is een voorwaarde om de Vacature Social Media Specialist te kunnen vervullen.

Wat houdt de Vacature Social Media Specialist?

In de wereld van social media is inspelen op de actualiteit en inspelen op trends van groot belang. Jij vindt het heerlijk om nieuwswebsites, blogwebsites en zoekmachines af te struinen op zoek naar een bericht waar jij iets mee kunt in je social media berichten. Uiteraard houd jij hierbij altijd de normen, waarden en doelstellingen van jouw werkgevende organisatie in het achterhoofd. Jij geniet ervan om bruggen te slaan tussen actuele gebeurtenissen en jouw organisatie. Of het nu gaat om een interessant nieuwsbericht, een grappige quote of een belangrijke gebeurtenis van de branche waarin jouw werkgever zich bevindt, jij kunt je inleven.

Maar het werk van een social media specialist bestaat niet uitsluitend uit het opzetten van leuke en interessante Facebook-berichten. Vaak gaat het veel verder dan dat. Het doen van een onderzoek naar de contentbehoefte van je volgers is bijvoorbeeld een belangrijk onderdeel voor iedere social media specialist die zijn volgers écht wil begrijpen. Zo maak je nieuwe social media berichten nóg waardevoller voor jouw volgers.

Het opzetten van een social media strategie hoort daar ook bij. In veel gevallen wordt hierbij gebruikgemaakt van een marketing automation systeem. Maar organiseert jouw werkgever een evenement of komt er een nieuw product op de markt? Dan vraag hij jou wellicht om hier een effectieve social media campagne omheen te creëren. Dat is misschien nog wel het leukste van het zijn van een Social Media Specialist, of niet soms?

Algemene functie-eisen Vacature Social Media Specialist

Zoals eerder beschreven, is het voor een goede invulling van een Vacature Social Media Specialist belangrijk dat jij je graag verdiept in de laatste nieuwtjes en trends. Hieronder vind je alle eisen die opdrachtgevers stellen aan de Vacature Social Media Specialist op een rij:

  • Je hebt minimaal hbo werk- en denkniveau;
  • Je hebt bij voorkeur een afgeronde opleiding Commerciële Economie of Online Communicatie, of een gelijksoortige afgeronde opleiding;
  • Je kunt creatief nadenken;
  • Je hebt een grote interesse in social media;
  • Je houdt graag actuele trends en nieuwsberichten in de gaten.

Waar kom je te werken?

Als je solliciteert op onze Vacature Social Media Specialist, dan ben je er zeker van dat je bij een inspirerende organisatie komt te werken die perfect aansluit op jouw verwachtingen van een nieuwe werkplek. Ons hoofddoel is namelijk om de perfecte combinatie te maken tussen inspirerende werkgevers en ambitieuze werknemers. Onze opdrachtgevers bevinden zich voor een groot deel in de digitale zakenwereld, waar mensen staan te springen om nieuwe social media experts.

Reageren op de Vacature Social Media Specialist bij hire.nl

Wil je reageren op een Vacature Social Media Specialist bij hire.nl? Zorg er dan voor dat je een online account hebt. Via dit account kun je gemakkelijk je cv en motivatiebrief achterlaten, zodat wij jou kunnen koppelen aan de werkgever die bij jou past. Maar voor die tijd willen wij eerst zelf een afspraak. Zo leren wij jou beter kennen en kunnen wij jou beter helpen. Als wij een goede match zien tussen jou en de opdrachtgever, dan zorgen wij voor een afspraak.