INTERNATIONAL RECRUITMENT

employess over the world

Er is niks leuker dan invulling geven aan international recruitment vraagstukken. International recruitment vraagt een ander soort recruiter en een andere opzet van campagnes dan dat we gewend zijn bij nationaal recruitment. . De cultuur werkt heel anders, de benadering verschilt sterk en je moet uiteraard ook rekening houden met het feit dat, er in landen anders dan Nederland, hele andere social kanalen en bijvoorbeeld ook jobboards worden gebruikt. Zodra het om international recruitment gaat zijn wij vanuit Hire.nl ook actief op andere tijden. De focus ligt dan veel meer op de avonduren en de weekenden. Zeker in de Aziatische landen kent men de Nederlandse cultuur niet (ik loop wel even een hokje in) en belt of skyped men daarom liever vanuit huis of het lokale café.

Als wij van Hire.nl bezig zijn met recruitment trajecten in Azië dan vinden kandidaten het een grote eer als ze benaderd worden door een “westerse” recruiter en heeft men in de 2e fase van het traject heel erg sterk de behoefte aan het persoonlijke contact. In Oost- Europese landen is het contact vaak veel vluchtiger en minder op de relatie gericht. Zodra we aan het recruiten zijn in Zuid Europa weten we dat het sociale component in jobs benadrukt moet worden (men werkt om te leven en men leeft niet om te werken). In Brazilië is het weer anders omdat er een hele hoop, hoog en goed opgeleide Brazilianen het land liever gisteren dan vandaag verlaten vanwege de toenemende corruptie en misdaad.

Kortom er zijn veel factoren waarmee men rekening moet houden bij international recruitment en dat is nu precies de reden waarom het ook een echte specialisatie is.

WAAROM HIRE.NL

1.     International Recruitment  in  het  buitenlandfind good staff

Uitbreiden op buitenlandse vestigingen, nieuwe vestigingen openen in het buitenland. Bij Hire.nl hebben we het allemaal al meegemaakt. Van business developers in Vietnam voor Vietnam tot JD Edwards developers uit Brazilie naar Nederland tot een Zuid Afrikaanse petfood developer. Been there, done that! Wij kunnen overal ter wereld in vrijwel alle functiegroepen bedrijven van het juiste personeel voorzien.

2.      International recruitment naar Nederland

Het gebrek aan goed personeel op de Nederlandse arbeidsmarkt zorgt ervoor dat er een enorme slag ontstaat om maar zoveel mogelijk en zo vroeg mogelijk personeel te binden. De markt is wat dat betreft op een hoogtepunt en wellicht is het dan ook raadzaam om over de landsgrenzen te kijken. De voordelen van goed opgeleid personeel uit het buitenland halen zijn legio. Vaak zijn deze mensen beter gemotiveerd, hebben een andere werkethiek en zijn ze zeer vakgericht. Het is wel van groot belang om een hele goede profilering op te stellen en ervoor te zorgen dat de uiteindelijke onboarding naar Nederland vlekkeloos verloopt. Ook hierin kan Hire.nl van advies voorzien.

3.      Wereldwijd netwerk

Wij kunnen in iedereen land ter wereld personeel vinden en leveren. Nou ja, bijna dan. Er zijn landen waar we niet zelf actief zijn maar wij maken deel uit van een internationaal recruitment netwerk. Doormiddel van dit netwerk zijn we eveneens in staat om snel en adequaat op te schalen indien de uitvraag onze capaciteit ontstijgt of indien het een markt betreft waar we echt niet bekend in zijn (in uitzonderlijke gevallen).

4.      Wij regelen de onboarding

Want je wilt het liefst alleen maar met je vak bezig zijn. Snappen we. Daarom zorgt onze internationale backoffice voor alle wettelijke en administratieve zaken. No worries, zij pakken het voor je op.

5.      Specialist in regelingen en voorzieningen

30% regeling? Kennismigranten? De aanmeldprocedure? Hoe moet ik eigenlijk mijn recruitmentproces laten lopen om in aanmerking te komen voor diverse regelingen bij het UWV? De meeste mensen weten niet dat als ze kennismigranten naar Nederland willen halen dat ze een simpele actie als het plaatsen van de vacature op werk.nl cruciaal is bij het aanvragen van de loonkorting. Zoals gezegd is Hire.nl specialist in international recruitment en voorzien wij onze klanten op alle niveau’s en alle vlakken van het juiste advies.

TOO GOOD TO BE TRUE?

match international profilesNee! Al zou je dat bijna denken. Hire.nl is een sterke en succesvolle organisatie waardoor je altijd kunt rekenen op gespecialiseerde recruiters en accountmanagers die jou verder kunnen helpen bij je international recruitment vraagstukken. Aan de zijkant zie je een referentiecase staan. Hierin hebben we een voorbeeld gekozen van een klant van ons genaamd van Hessen. Uiteraard is dit een variabel voorbeeld en zullen we altijd met elke klant een individuele afstemming maken. Tegelijkertijd is dit niet voor niets een referentiecase. Van Hessen is bij uitstek een voorbeeld van onze kennis en kunde op het gebied van international recruitment.

CONTACT

Neem contact met ons op, dan gaan we gelijk kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen. By the way, geen international recruitment vraagstuk maar wel geïnteresseerd in Hire.nl? Neem dan ook vooral contact met ons op!

p.s. We hebben overal in de tekst gebruikt gemaakt van international recruitment in plaats van internationaal recruitment. Dit doen doen we express omdat de meeste mensen blijkbaar zoeken op international recruitment. We zijn dan ook op de hoogte van onze spelling(fout).